Peter van Eijk nieuwe voorzitter VVD Venlo

Peter, kersverse voorzitter van de VVD Venlo. Gefeliciteerd! Wil je je even voorstellen?

Ik ben Peter van Eijk, 53 jaar oud en vader van twee dochters. Ik woon samen met Daniëlle in 't Ven.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als voorzitter van het College van Bestuur van de onderwijsstichting Fortior. Een  onderwijsorganisatie voor 14 basisscholen in de stadsdelen Venlo, Arcen, Lomm en Velden. Door deze taak en functie maar ook door mijn nevenactiviteiten als lid van de Lions Service Club Venlo en het voorzitterschap van tennisvereniging LTC de Kaetelberg, ben ik op tal van manieren maatschappelijk actief.

 

Wat doe je graag in jouw vrije tijd?

In mijn vrije tijd beleef ik veel plezier aan hardlopen.

 

Wat wil je als voorzitter graag bereiken?

Ik zie het voorzitterschap van de VVD afdeling Venlo als een hele mooie uitdaging. Ik ben dan ook vereerd met het vertrouwen van de leden om op voordracht van het bestuur mij te benoemen. Het is een ambitieuze taak om samen met de medebestuurders, de fractie, de wethouders, de commissies maar zeker ook samen met alle leden inhoud te geven aan een krachtige koers.

 

Wat is voor jou het belangrijkste binnen onze vereniging?

Betrokkenheid van leden, maar wellicht ook van niet-leden, de Venlonaren, is voor mij een belangrijk uitgangspunt. Elkaar ontmoeten, inhoudelijke bijeenkomsten, digitaal informatie uitwisselen, zijn daar voorbeelden van. Binden en verbinden zijn belangrijk. Goed luisteren en betekenis geven, zijn voor mij in de contacten met mensen voorwaarden. Ik zie onze leden als heel belangrijke ambassadeurs die van enorm belang zijn voor onze afdeling. De input van iedereen is daarbij hard nodig. Laten we de talenten van onze leden gebruiken.

 

Wat is één van jouw voornaamste ambities?

In communicatie naar buiten is het belangrijk dat we laten zien welke effecten onze inzet heeft. De VVD Venlo  behaalt goede resultaten. We moeten de kiezer laten zien wat bereikt hebben. Dat genereert betrokkenheid. Actieve communicatie en interactie met onze leden bieden kansen daartoe. Een krachtige visie, heldere doelen en een goed doordacht PR en communicatieplan kunnen daarbij helpen maar nog belangrijker is een pro-actieve houding van iedereen die deel uit maakt van onze afdeling. Zo gedacht, is elke dag een stukje campagne waarbij de (potentiële) kiezer weet waar we voor staan, een luisterend oor vindt en een actieve partij ziet die resultaten boekt. Als ik als voorzitter daar samen met alle betrokkenen een steentje aan kan bijdragen, zal een belangrijk deel van mijn ambitie slagen.

Ik zie er naar uit de leden op een van onze bijeenkomsten persoonlijk te mogen ontmoeten.

 

Peter, namens alle leden: veel succes!