Raadslid John Heuvelings stelt vragen over voortgang parkeeroplossingen

Tijdens de raadsvergadering van woensdag 25 februari stelde John Heuvelings vragen over de voortgang van de uitvoering van een motie die de gemeenteraad op 7 november 2014.In die motie werd het college opgedragen te zoeken naar particuliere parkeerplaatsen, rond het centrum, die op drukke dagen leeg liggen. Op 7 november noemde Heuvelings de parkeerplaatsen van het Valuas, het belastingkantoor, het trainingscentrum van Océ en het oud kantongerecht als voorbeelden. Deze ongeveer 280 plaatsen liggen vele zaterdagen en zondagen leeg terwijl de stad schreeuwt om aanvullende parkeervoorzieningen.

Mes snijdt aan twee kanten

De bedoeling van Heuvelings is deze parkeerplaatsen te laten beheren door verenigingen. Het mes snijdt dan aan twee kanten. De binnenstad krijgt haar zo noodzakelijke uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen en de verenigingen kunnen met een behoorlijk bedrag hun kas spekken.
Heuvelings stelde de volgende vragen:

1. Welke contacten heeft u tot dusver gehad met de eigenaren van particuliere parkeerplaatsen in de periferie van het centrum van Venlo?

2. Wat waren de resultaten van deze contacten?
Op 6 augustus stuurden wij u enkele voorstellen die zowel op de korte termijn als op de middellangetermijn voor een oplossing van de parkeerproblematiek moet zorgen. 

3. Welke andere maatregelen heeft u genomen om de parkeerdruk, op de drukke dagen  (dat zijn er maar liefst 75 per jaar) op te lossen?

De antwoorden van het college waren:
Dat er diverse gesprekken hebben plaatsgevonden. Deze hebben nog niet geleid tot een uitvoeringsafspraak. Wel is er een diepgaand onderzoek aangekondigd die zowel kwantitatief als kwalitatief het parkeerprobleem in kaart brengt. Dit doen ze in goede samenwerking met de ondernemers. Daar hebben wij veel vertrouwen in.
Wij hebben het college aangespoord tempo te maken met, in ieder geval, die zaken die snel geregeld kunnen worden, ook direct opgepakt worden.  We gaven als voorbeeld ook nog het dwars parkeren op de Goltziusstraat waardoor daar tientallen parkeerplaatsen kunnen worden toegevoegd. Ook dit wordt meegenomen in dit onderzoek. 

Vinger aan de pols

Als VVD fractie zullen wij de komende maanden de vinger aan de pols houden. De positieve ontwikkeling waar Venlo in zit als 'Beste Binnenstad van Nederland' en de komst van een enorme trekker als de  Primark, dienen we te grijpen en niet laten frustreren door trage uitvoering.