Berichtgeving omtrent Mark Verheijen

Geachte leden van de VVD Venlo,

Evenals u zijn het bestuur, de gemeenteraadsfractie en de beide wethouders getroffen door de recente publicaties en commentaren met betrekking tot ons Venlose Tweede Kamerlid Mark Verheijen. Omdat de affaire in eerste instantie geen Venlose maar een aangelegenheid van de Tweede Kamerfractie is, onthouden wij ons volgens afspraak van commentaar. Desalniettemin hebben wij ook onze gevoelens in deze onverkwikkelijke zaak voor de VVD landelijk, provinciaal en lokaal, maar bovenal voor Mark Verheijen zelf. 
Zoals u ongetwijfeld weet doet de Integriteitscommissie van de VVD op verzoek van Mark zelf een onderzoek naar de geuite beschuldigingen. Verwacht wordt dat dit onderzoek binnen een termijn van
twee weken wordt afgerond. Met betrekking tot de aangifte van de heer Heijmans van Taurus is het eerst belangrijk te weten of het Openbaar Ministerie de aangifte daadwerkelijk in behandeling neemt.
Het is op dit moment zonder meer te vroeg een eindoordeel te vellen over de handelswijze van Mark. Met respect hebben wij kennis genomen van zijn besluit, in afwachting van het resultaat van het integriteitsonderzoek, tijdelijk zijn werkzaamheden in de Tweede Kamer op te schorten, met terugstorting van zijn salaris. Wij wensen hem in de komende periode veel sterkte en strijdvaardigheid toe. Wij hopen oprecht dat hij deze moeilijke periode met verve te boven komt.

Namens het bestuur,

Aad Niemer
Voorzitter VVD Venlo