VVD Venlo en FDP ondertekenen manifest

Op maandag 12 januari jl. hebben de gedeputeerde Twan Beurskens en de voorzitter van FDP-Niederrhein een manifest over grensoverschrijdende samenwerking ondertekend. Tijdens de bijeenkomst van de FDP en VVD in het stadhuis van Venlo is een gezamenlijke basis gelegd voor verder onderzoek naar de verbetering van grensoverschrijdende arbeid. 

Tijdens de bijeenkomst is duidelijk geworden dat er voldoende gezamenlijke basis is om voor de zomer te komen tot een partijpolitiek overstijgende regionale bijeenkomst, omtrent het thema grensoverschrijdende arbeid. Gedeputeerde Beurskens ging verder ging door te stellen: “als Nederlandse werklozen moeten solliciteren naar banen binnen een reisafstand van een uur, dan ook grensoverschrijdend”, en kondigde aan een experiment op dat vlak te willen ondersteunen en onderwerp te willen maken van voormelde regionale bijeenkomst.

Grensoverschrijdende samenwerking heeft naar inzicht van de deelnemers van de bijeenkomst grote voordelen voor de regiogemeenten aan beide zijden van de grens.

U kunt het volledige manifest in de bijlage downloaden.