Jozanne van der Velden

Jozanne van der Velden (1977) is geboren in Tegelen en tegenwoordig woonachtig in Blerick met haar man en twee zoontjes. Ze genoot de opleiding atheneum aan het Collegium Marianum in Venlo en voltooide daarna de opleiding Nederlands Recht aan de Universiteit van Maastricht. Na ongeveer 5 jaar werkzaam te zijn geweest als advocaat, heeft zij de overstap naar de overheid gemaakt. Zij is sinds 2007 werkzaam als juriste bij een gemeente in de regio.

De politiek is haar met de paplepel ingegeven. De woorden vrijheid, verantwoordelijkheid en bereikbaarheid heeft zij hoog in het vaandel staan. In Venlo is zij sinds de Gemeenteraadsverkiezingen van Maart 2014 fractievoorzitter. Daarvoor maakte zij deel uit van het Algemeen Bestuur van VVD Venlo als voorzitter van de commissie Opleiding & Training. Van maart 2011 tot maart 2015 is zij ook politiek actief geweest in de Provinciale Statenfractie van VVD Limburg. In 2013 heeft zij bovendien de Topkadertraining VVD landelijk met goed gevolg afgerond.

Haar hobby's zijn sport, muziek en reizen.

Telefoon

06–23700297

E-mail

jozannevandervelden@vvdvenlo.nl

Twitter

@jozannevdvelden

Facebook

Facebook.com/jozanne.vanderVelden

Waarom politiek?
De politiek is mij met de paplepel ingegeven. Mijn vader is meer dan 30 jaar politiek actief geweest. De politieke discussies en gesprekken waren bij ons thuis aan de orde van de dag. Van kinds af aan zit ik dus al dicht op het vuur.

In mijn juridisch en beleidsmatig werk bij de overheid, waar ik bestuurders en collega's adviseer, ervaar ik dagelijks de politiek. Mijn enthousiasme voor de politiek is daar verder aangewakkerd. Uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan...

Enkele jaren geleden besloot ik om lid te worden van de VVD. Gelet op mijn achtergrond en vanuit mijn persoonlijke interesse wil ik - als jonge, ambitieuze vrouw - mijn kwalitatieve bijdrage leveren aan de VVD en aan de politiek in het algemeen. De stap om daadwerkelijk politiek actief te worden, was voor mij dan ook snel gezet.

Waarom de VVD?
De standpunten van de VVD sluiten aan bij mijn manier van denken. Ik ga altijd uit van het positieve, en dat is de basis van het liberalisme en de VVD. Je moet eruit halen wat erin zit! De woorden vrijheid en verantwoordelijkheid heb ik hoog in het vaandel staan. Gelijkwaardigheid, verdraagzaamheid en sociale rechtvaardigheid zijn vanzelfsprekend binnen de VVD. Als volkspartij komt de VVD op voor alle mensen en staat open voor iedereen die deze liberale beginselen deelt. Daarnaast ben ik iemand die op beleidsmatig en politiek vlak graag de 'helikopterview´ houdt en het grote geheel ziet. De keuze voor de VVD was voor mij dan ook logisch.

Wat wil ik bereiken?
Ik sta midden in de samenleving en wil mij als volksvertegenwoordiger inzetten voor alle inwoners van Venlo. Bepaalde eigenschappen typeren mij daarbij en dat zijn betrokkenheid, daadkracht en de noodzakelijke dosis humor. Ik ben toegankelijk en aanspreekbaar. Mensen in mijn omgeving geef ik mee, dat ze moeten blijven denken in mogelijkheden in plaats van in onmogelijkheden. Het gemeentebestuur schept de voorwaarden, maar de mensen maken uiteindelijk zelf het verschil. Dus pak de kansen die je krijgt en hebt! Er is de afgelopen jaren veel gebeurd in Venlo. Maar er is ook nog veel te doen. Ik geloof daarbij in de kracht van Venlo en haar inwoners! Samen met de toekomstige fractie wil ik Venlo verder laten groeien, op ieder vlak. Mijn frisse en nuchtere blik op de samenleving kan van waarde zijn voor Venlo. Ik wil met de inwoners nog vele successen behalen en vieren.