Maurice Houba

Maurice is " 'nne echten Tegelse jông", 33 jaar oud en geboren, getogen en woont in het “Hart van Tegelen”, samen met zijn partner Rudy van Gerven. Maurice studeerde met succes aan de Academie voor Stedenbouw, Logistiek en Mobiliteit en werkt momenteel als (verkeerskundig) beleidsadviseur voor een kleinere gemeente in Midden-Limburg, Roerdalen.

E-mailmauricehouba@vvdvenlo.nl
Telefoon06-51308980
Twitter@morris_hobba
Facebookmaurice.houba

Naast het werk is hij zeer actief in zowel sportverenigingen als in het sociaal verenigingsleven en vervult daar diverse rollen binnen bestuur en commissies. Zo hockeyt hij bijvoorbeeld in het veteranenteam B van de Tegelse Hockeyclub en is hij nauw verbonden aan Vastelaovesgezelsjap D’n Oeles, waarin hij afgelopen jaar Prinscarnaval voor alle Tegelenaren mocht zijn.

Hij laat vaak zijn (Tegels) hart spreken, over welk onderwerp dan ook en gaat graag samen met enthousiastelingen aan de slag om aan verbetering te werken. Met als uitgangspunt “een veranderende wereld” zet hij vooral in op toekomstvastheid, zelfbewustzijn en het benutten van kansen. Want óók hij wil over 50 jaar nog steeds woonachtig zijn in het Tegelse, en dan het allerliefst in een mooie vitale kern en binnen een levendige en actieve samenleving! Het lijkt een droom, maar als iedereen een steentje bijdraagt gaat dit zeker lukken. En daar gaan we samen voor, waarbij ik graag de kartrekker wil zijn als echte Tegelse jong, binnen de gemeente Venlo als jullie volksvertegenwoordiger!!!

Waarom politiek
Open deur, maar “näöle ken idderein" (zeuren kan iedereen)! Als gevoelsmens voel ik me heel snel betrokken bij onderwerpen die binnen de burgerij spelen. In mijn sociale omgeving (waaronder het verenigingsleven) komen regelmatig en vaak nuttige signalen naar voren over onderwerpen die leven in de samenleving. Signalen, die veel te vaak alleen maar worden afgegeven maar waar naar mijn idee vervolgens niets of te weinig mee gebeurt. In plaats daarvan kun je naar mijn mening veel beter op zoek gaan naar de mogelijkheden die je hebt om zaken te verbeteren, of juist kritisch te spiegelen en wellicht een gevoel van Trots uit te stralen over hetgeen “we” inmiddels gerealiseerd hebben. Iets dat ik vanaf 2009 vooral vanaf de zijlijn al doe, maar sinds 2013 ook kan en mag overdragen en uitstralen in de huidige gemeenteraad van Venlo!

Met mijn 33 jaar ben ik momenteel 't jongste lid van de Venlose Raad. In de voorbije periode heb ik mogen ervaren dat de jeugd daadwerkelijk de toekomst heeft en vaak toch wel anders tegen bepaalde zaken aankijkt. Het is dus van groot noodzakelijk belang dat de jongere generatie zijn verantwoordelijkheden neemt en verder gaat bouwen aan de gemeente Venlo en in het bijzonder natuurlijk “mijn” prachtige stadsdeel Tegelen om ons klaar te stomen voor een mooie en kansrijke toekomst. Er is de afgelopen jaren veel gedaan in Tegelen, maar er ligt onbetwist nog veel voor ons! Onze kracht moeten we zelf uitstralen en de daaruit voorvloeiende initiatieven en mogelijkheden creeeren we zelf! Doorpakken daarin is noodzakelijk! Zonder een pas vooruit te zetten gebeurt er niets en blijven we stilstaan!

Kortom, een uitdagende taak met verantwoordelijkheden waarin ik graag uw vertegenwoordiger wil zijn en me het liefst geïnspireerd door u ga inspannen deze (misschien wel ingewikkelde) puzzel de komende vier jaar te gaan leggen! Ik zeg: #doen!