Onderzoeksrapport Q4

Donderdag 15 september 2016 is het rapport Q4 openbaar gemaakt. Het rapport van Ernst & Young zet de feiten op een rij van enkele vastgoedtransacties, verstrekte omgevingsvergunningen en aanbestedingen en verhuur in de wijk Q4.

Het rapport is het gevolg van een interne en externe melding van mogelijke misstanden in relatie tot het project Q4.

Bij één van de onderzochte vastgoedtransacties is ons VVD-raadslid Martin Camp betrokken. Omdat het rapport niets zegt over de integriteit van de betrokken personen, heeft raadslid Camp vandaag via de Burgemeester op eigen initiatief verzocht om een onafhankelijk integriteitsonderzoek. Dit uit oogpunt van zorgvuldigheid en transparantie. De verwachting is dat hier snel uitsluitsel over wordt gegeven. Tot die tijd trekt VVD Venlo geen overhaaste conclusies. Wij gaan uit van de feiten en handelen niet op basis van emotie of oordelen.

Het rapport Q4 is omvangrijk en verdient een zorgvuldige bestudering. Deze zorgvuldigheid verdient niet alleen het rapport, maar ook de mensen die bij dit dossier betrokken zijn. De fractie van VVD Venlo buigt zich de komende tijd over dit rapport en zal later met eigen conclusies en aanbevelingen komen.

Bekijk via deze link de rapporten en de raadsinformatiebrief met daarin de conclusies van het College van B&W en het plan van aanpak: http://bit.ly/2ceUNn0

Namens VVD Venlo,

Jozanne van der Velden
Fractievoorzitter