Afscheid fractievoorzitter

Het nieuwe jaar begint met een bericht vanuit onze gemeenteraadsfractie. Jozanne v.d. Velden heeft na lang wikken en wegen besloten om de rol van fractievoorzitter neer te leggen en over te dragen aan een collega-raadslid. De intensiteit van het raadslidmaatschap in combinatie met haar werk en privéleven hebben haar zodanig doen besluiten. Daarnaast wil ze graag de ruimte creëren om zichzelf te blijven ontwikkelen ten behoeve van onze partij, onze gemeente en haar inwoners. Het bestuur van de VVD Venlo heeft veel respect voor deze beslissing en is blij dat Jozanne gewoon onderdeel blijft van de grootste fractie van onze gemeente en zich onverminderd blijft inzetten voor de belangen van alle burgers. De volledige brief van Jozanne vindt u hieronder:

Venlo, 06-01-2017


Beste leden van de VVD,

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. Dat 2017 voor een ieder een mooi jaar mag worden in een goede gezondheid!


Voor mij start dit nieuwe jaar met een moeilijke beslissing. Na veel wikken en wegen heb ik immers besloten, om mijn functie als fractievoorzitter van de VVD in Venlo neer te leggen.
Ik ben toe aan een andere balans tussen werk en privé. De intensiteit van het fractievoorzitterschap van de grootste politieke partij binnen de gemeentelijke politiek in deze huidige tijd, is voor mij gewoonweg niet langer te combineren met mijn privéleven, mijn reguliere werk als juriste en mijn raadslidmaatschap.


Op de eerste plaats ben ik verantwoordelijk voor mijn gezin, met een man als ondernemer en 2 opgroeiende kinderen. Daarnaast heb ik mijn verplichting richting mijn werkgever voor mijn reguliere werk als juriste. Een baan met een behoorlijke verantwoordelijkheid en de nodige tijdsinvestering. Tot slot ben ik met 1117 voorkeurstemmen bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen gekozen als raadslid. Ik heb mijn kiezers beloofd, mij met ziel en zaligheid in te zetten voor deze prachtige gemeente. Het fractievoorzitterschap van de grootste partij, kreeg ik er uiteindelijk “gewoon bij”. Een rol, een functie, die wederom een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt en de nodige tijd vergt. Al met al dus 4 rollen, 4 functies, 4 petten en 4 plaatsen die allen 100% aandacht vragen.


Het is niet alleen de tijdsinvestering van meer dan 80 uren per week binnen deze 4 rollen, echter het schuurt. Een dag heeft immers maar 24 uren en die probeer ik optimaal te benutten. Momenteel kom ik echter meerdere uren per dag ‘tekort’, om alles volwaardig te kunnen doen en alles volwaardig te kunnen beleven. En dan moet je als mens keuzes maken… Ieder mens is immers regisseur van zijn eigen leven. En ik durf die keuze dan ook te maken. Dat ben ik verplicht naar mezelf toe, naar mijn gezin, naar mijn werkgever en naar de burger in onze gemeente.


Een moeilijke beslissing, want ik heb de afgelopen jaren met veel enthousiasme én inzet leiding mogen geven aan een geweldige fractie. Samen met dit team, heb ik mogen werken aan een mooier Venlo. De komende periode ga ik samen met mijn fractie bekijken wat er nodig is om tot een goede overdracht en voortzetting te komen. Wie mijn opvolger wordt, is uiteindelijk aan de fractie.
Ik hoop met dit besluit wat ruimte te creëren voor mijn eigen ontwikkeling, zowel privé alsook binnen de politiek. Ik blijf mij als raadslid en samen met dit team natuurlijk met dezelfde passie en hetzelfde enthousiasme inzetten voor gemeente Venlo en de liberale achterban.


Met vriendelijke groet,


Jozanne van der Velden