Nieuwe wethouder VVD Venlo

Met het vertrek van wethouder Van den Beucken in de gemeente Venlo is de gemeenteraadsfractie van de VVD op zoek naar een nieuwe wethouder.

De portefeuille omvat de volgende vakgebieden:
- Financiƫn
- Personeel & Organisatie
- Duurzaamheid & Cradle2Cradle
- Water
De wethouder begeeft zich in een college met vier andere wethouders en de burgemeester.  De huidige coalitie wordt naast de VVD met 8 raadszetels gevormd door de fracties van het CDA (8)  en Venlokaal (4).

Profiel VVD-wethouder
De VVD zoekt een integere, communicatief vaardige en verbindende wethouder voor de resterende raadsperiode, met aantoonbare ervaring in een politieke of politiek-bestuurlijke functie. Voor de uitgebreide profielschets verwijzen wij u naar de bijlage. 
Mocht u zich herkennen in het profiel en portefeuille van de vacante functie VVD-wethouder, dan nodigt de VVD-fractie u uit uw kandidatuur voor het VVD-wethouderschap kenbaar te maken.  Dit kunt u doen door uiterlijk woensdag 21 juni aanstaande middels een sollicitatiebrief met motivatie en uitgebreid CV (conform de profielschets) te mailen aan de voorzitter van de vertrouwenscommissie: Maurice Houba, e-mailadres: morris.hobba[at]gmail.com / tel.  06-51308980. 
Uit de aanmeldingen wordt door de vertrouwenscommissie een voorselectie gemaakt. Met de geselecteerde kandidaten worden gesprekken gevoerd op zaterdag 24 juni.  De vertrouwenscommissie behandelt alle informatie met vertrouwelijkheid. Een integriteitstoets kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Benoeming van de nieuwe wethouder wordt beoogd in de gemeenteraadsvergadering van 28 juni 2017.