Uitgifte bedrijventerrein Trade Port Noord neemt vogelvlucht

Fantastisch nieuws want de gefaseerde uitgifte van in totaal bijna 50 hectare grond zal leiden tot zeker 1100 nieuwe banen voor de regio Venlo.

Een gerenommeerde, beursgenoteerde internationale onderneming gaat haar Europees Distributiecentrum en Warehousing in Venlo vestigen, waarvoor zij gefaseerd 11-13 ha grond zullen afnemen en het daarop benodigde logistieke centrum zullen realiseren. De gefaseerde ontwikkeling brengt nieuwe werkgelegenheid met zich mee in de orde van ca 400 arbeidsplaatsen.

Binnenkort worden ook de ondertekeningen bevestigd van een ontwikkelovereenkomst en concrete koopovereenkomsten voor enkele grote logistieke en distributiecentra, waarbij in totaal ca 33 ha bedrijfsgrond gemoeid is. Dit eveneens in een gefaseerde ontwikkeling met een arbeidspotentieel van tenminste 700 fte.

Verantwoordelijk wethouder Stephan Satijn: ''Bedrijven zijn geïnteresseerd in steden met gunstige vestigingscondities. Die condities zijn de laatste jaren in Venlo fors verbeterd door de investeringen in betere bereikbaarheid, een vernieuwde binnenstad en de titel logistieke hotspot van Nederland. Die investeringen werpen nu hun vruchten af waar de hele regio - inwoners en bedrijven - van zal profiteren.''